DAK- & GEVELREINIGING

 

Vocht is ongetwijfeld één van de grootste vijanden van onze daken en gevels. Vocht geeft de ontwikkeling van ontsierende mossen en algen immers vrij spel. En deze mossen en algen zetten onmiddellijk hun vernielingswerk in. Zij zijn in de meeste gevallen verantwoordelijk voor waterinfiltratie en voor het ontstaan van lekken in ons dak.

 

HAARSCHEURTJES EN BARSTJES

Mossen en algen hechten zich onmiddellijk aan onze daken en gevels vast. Op deze manier worden zowel stenen, dakpannen en leien poreus. Zo ontstaan er schadelijke barstjes en haarscheurtjes, die tot diep in onze dakbedekking kunnen doordringen. Door deze beschadigingen is de kans groot dat er vocht door onze dakbedekking sijpelt. Als gevolg van de vriestemperaturen gaat onze dakbedekking daardoor barsten.

 

PREVENTIEF ONDERHOUD = ZEER BELANGRIJK

Preventief dak en gevel onderhoud is dan ook erg belangrijk. Tijdig ontmossen voorkomt slijtage, water insijpeling en het ontstaan van barsten en scheuren. De levensduur van je dak en gevel word dan ook aanzienlijk verlengd. Door ontmossing beschermen we onze daken en gevels tegen alle weersomstandigheden. Dit komt niet alleen de uitstraling van onze woning ten goede , maar zal er zeker ook een meerwaarde aan geven.

 

ONZE WERKWIJZE IN 3 STAPPEN:

STAP 1: VOORBEHANDELING

Om mos en algen tot op de wortel te verwijderen word er een anti mos en algen middel aangebracht. Voor een optimale werking dient dit middel 1 tot 2 dagen in te werken.

STAP 2:  REINIGEN

Na het voorbehandelen zijn de mossen en algen losgeweekt en kan er gestart worden met de reiniging. Dit gebeurt met heet water onder hoge druk. Hiermee worden in de meeste gevallen ook andere soorten vervuiling (atmosferische vervuiling, roetaanslag, etc) verwijderd.

STAP 3: COATING (HYDROFOBEREN OF IMPREGNEREN)

Wanneer het dak & gevel proper zijn kan je nog een transparante beschermende coating aanbrengen. Dit noemt men ook wel HYDROFOBEREN of IMPREGNEREN. Deze coating zorgt ervoor dat uw dak & gevel beschermd zijn tegen de vochtigheid en zullen water, mos en algen weren. Deze coating dien je om de 10 jaar opnieuw aan te brengen voor het behouden van zijn kracht.

Eigenschappen coating:

-Milieuvriendelijk.

-Makkelijk aan te brengen, zonder verdunning, op alle onderlagen.

-Reukloos en kleurloos.

-Verbetert de thermische isolatie.

-Vuilafstotend.

-Duurzame bescherming tegen water, vorst en vervuiling

-Waterdampdoorlatend

-Tast geen polystyreenschuim, glas, rotswol en ruiten aan.

-Mos en schimmelwerend